Monday, September 26, 2011

BENAR!

ANDAI LELAKI TAU,
apabila seseorang itu jatuh cinta.
lelaki itu tidak semestinya punye segalanya tetapi lelaki 
itu adalah segalanya dihatinya.

ANDAI LELAKI TAU,
apabil  seorang perempuan itu mengalirkan air mata,
itu bukan bermakna dia lemah,tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk
terus tabah menyintai lelaki.

ANDAI LELAKI TAU,
apabila seseorang marah,memang dia tidak mampu mengawal perasaan nye taapi percayalah,
itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu.
lihat saja pasangan yang baru bercinta,mereka jarang bergaduh.
tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang.
semakin banyak pertelingkahan yang berlaku.

ANDAI LELAKI TAU,
apabila perempuan bercakap banyak,dia tak pernak bermaksud 
untuk membuat anda rimas.tapi dia mahu lelaki mengenalinya lebih dekat.

apabila perempuan kata dia mahu anda berubah, itu bukan bermakna dia tidak menerima anda seadanya,tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baek.
bukan untuk dirinya tetapi untuk masa depan.

ANDAI LELAKI TAU,
apabila perempuan cembuu dan tidak percayakan anda. bukan bermakna dia tidak sayang anda.tetapi dia terlalu sayang kan anda dan masih menganggap anda anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian.kadang-kadang dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya.
anda akan menghianati kepercayaan yang diberi.
naluri keibuan sangat kuat.dia mahukan yang terbaik untuk anda.

ANDAI LELAKI TAU,
apabila perempuan merajuk jangan kata mengada-ngada.dia bukannya mahu dipujuk
dengan wang ringgit atau hadiah.tetapi dengan cukup perhatian yang boleh buat perempuan rasa dihargai.

ANDAI LELAKI TAU,
apabila perempuan jarang mengatakan *I LOVE YOU* . itu tidak bermaksud dia tidak menyintai tetapi dia mahu lelaki itu merasa sendiri cintanya
bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi  juga melalui bahasa tubuhnya.

ANDAI LELAKI TAU,
apabila perempuan kata rindu, dia benar-benar rindu pada kamu.apabila berjauhan bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.

ANDAI LELAKI TAU,
apabila perempuan itu kata lelaki laen lebih baek dari kamu, jangan percaya kerana dia hanya menguji kamu.dia mahu melihat sejauh mane kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya.walaupon sebenarnya kamu lah yang terbaik di hatinya.selagi dia dengan kamu,percayalah walau perempuan menganggap  masih ramai lagy di matanya tetapi dihatinye kamu tetap yang terbaik.

ANDAI LELAKI TAU,
apabila perempuan menjadi degil dia bukan bermaksud untuk menjadi degil tapi dia mahu melihat sejauh mane lelaki itu boleh bersabar dengan kerenahnya.percayalah hati perempuan itu sangat lembut. andai kene caranya jangan terkejut kalau akhirnya dia menukan fikiran dalam masa sesaat.

ANDAI LELAKI TAU,
apabila perempuan berkata *tolong tinggalkan saya*. dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya.dia hanya mahu menenang kan fikirannya sebentar saja. apabila dia kembali tenang percayalah dia akan mencari kamu semula. itu tandanya dia benar-benar menyintai anda. perempuan sukar untuk mengawal perasaan.dia terlalu emosional. tapi dia lah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan diri anda.

ANDAI LELAKI TAU,
sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri.tetapi sekiranya mereka saling memahami mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan.perempuan itu diciptakan indah sekali oleh Allah.di sebalik air matanya tersimpan seribu satu kekuatan yang menjadikan seseorang lelaki itu mereasa selamat bersamanya.biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah tetapi perempuan mempunyai kekuatan yang tersendiri yang bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki lemah kerananya.

jadi hargailah seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan tetapi ade kekuatan untuk menyokong anda dan membuatkan hidup anda menjadi lebih sempurna.dia lah yang bakal menjadi perempuan yang bekerjaya,isteri juga ibu yang terbaik untuk anak-anak anda.

SEKIAN  :)


No comments:

Post a Comment