Friday, December 16, 2011

sekolah vokasional :(

assalamualaikum :)
saya telah dipilih untuk pergi temuduga 27/12/2011.
saya sedih la kalau terpilih dapat masuk vokasional. 
nanti kene tinggal kan BF dan  kawan-2 .
sedih nye :'(
yang paling saya rindu nanti BF and my FAMILY.
 rase macam tak nak pergi je. tapi ape nak buat ibu dengan ayah pakse jugak saya pergi.
walaupon belum dapat masuk saya dah dapt rase dah macam mane.
ibu kate lepas saya dan adek dapat masuk nak pindah dah. 
hmm. rumah yang saya duduk sekarang pon , dah ade orang nak beli . 
orang yang nak beli tu pon dah confirm nak duduk rumah ni. saya dah cakap dengan ibu awal-2
kalau dah pindah dan saya dapat lesen motor atau kereta hari-2 saya akan pergi sri muda ni.
nak jumpe kawan-2 and my BF. 

IBU, SAYA TAKNAK PINDAH! SAYA SUKE DUDUK SRI MUDA!
:'( 

To My BF : Awak jage diri tau. kalau saya jadi masuk sekolah vokasional awak jangan 
nakal-2 dekat sri muda ni.awak ingat kan janji-2 awak ?
♥AHMAD SYAFIQ SYAZWAN 

Sunday, November 20, 2011

(: bola :)

hey hoy hello.
title tu pasal "bola" kan? 
haha.
sebab ape?
sekarang kan aku dah taksub dengan bola sejak aku couple ngan syafiq.
baru aku tau betapa syok nye tengok bola.
dulu sebelum couple dengan dia aku tak pernah tengok bola pon.
tapi lepas couple ngan dia. wahh syiookk dowh.
aku kalau ade perlawanan bola mesti aku tengok dengan ayah aku. . tapi tengok dekat tv je.
haha. sekarang pon ibu aku pon dah minat tengok bola .
kalau tak kan mesti dia control remote astro sebab nak tengok cita "KOREA" dia tuh.
ade hari tuh kan aku pergi rumah atok aku saje je. time tuh ade bola tak silap aku Malaysia VS Indon.
gile meriah lah dekat rumah atok aku tuh.
haha. yang lawak kan atok perempuan aku kan siap marah2 dowh pemain2 tuh, sebab tak dapat nak score lagy.
ade satu pemain Indon tuh ade la buat kekasaran dekat pemain Malaysia.
nak tau atok aku kate ape?
dia kate
atok perempuan: "ha bagi je dia kad merah bia dia kuar ."
atok laki:lah kenapa pulak nak bagi kad merah?mana boleh suka2 haty je nak bagy kad merah.
atok perempuan : abes tuh dia buat kasar . 
atok laki : dia buat kasar sekurang2 nye dapat kad kuning je . kalo lebih dari dua kad kuning. baru keluar .*macam tuh la kot ayt atok laki. tak berapa nak jelas dia cakap mase tuh*
yang mok cu aku dalam bilik terjerit2 dan sambil tuh dia berdoa2 supaya indon kalah.
last2 doa dia dimakbulkan. haha
besok pulak 21/11/11 ade bola Malaysia vs Indon pukul 8 malam.
wajib tengok nih, nak ajak ayah pergi rumah atuk lagi la. mesti meriah gile dowh.
tak sangka atok pompuan aku pon minat bola.
atok pompuan tu la bising dalam umah tu.
yang atok laki aku tuh diam je tengok bola.
dah macam dekat stadium rumah tu.

okay lah tu je aku nak cite. 
*sebenarnye tak ade benda nak tulis. so tulis la cerita yang aku ingat.
assalamualaikumwarahmatullahhiwabarakatuh  :)




Wednesday, October 26, 2011

Peluang :'(

hey guys,
ape khabar?
hmm, title kat atas tuh PELUANG .
hmm saya tau saya ade wat bayak salah dekat awak .
hmm semua orang kan ade silap bukan?
hmm jadi awak maafkan lah saya. 
bagy lah saya peluang lagy sekali.
saya tau awak dah tak percaye dekat saya.
:'(
trust me bie.
hmm.i know who i'm am.
and i know i;m a weak human.
hmm.
saya sumpah takkan maen kan janji2 saya dekat awak.
pleasee give me a chance

  




mood: sedih :'(

Friday, October 21, 2011

RINDU SERINDUNYE :(

hey guys, today i want to write about my lovely Syafiq.
ya allah rindu nye lah dekat awak .
bile ek kite nak date lagy?
awak kat kampung kan sekarang. emm bertambah rindu saya dekat awak tau. 
naseb awak balik kampung pahang je. 
kalau terengganu  lagy3 la saya rindu dekat awak.
saya nak jumpe awak la . 
tapi tak tau bile kite boleh jumpe .
saya ingat lepas awak balik dari kampungg nih nak ajak awak keluar
g jalan-jalan. 
tapi awak kate tengok dulu sebab awak tak ade duet.
aiyoo. gi mana sih?
saya tak kira saya nak keluar jugak ngan awak. 
kalo awak tade duet saya belanje eyh?
insyallah.
awak macam mane nak hilangkan rindu saya dekat awak?
awak tahu tak macam mane?
awak rindu tak dekat saya?
hee.
ok lah awak, awak jage diri ye . jangan nakal-nakal dekat kampung tuh. 
hehe.
saya di sini tetap menunggu kepulangan awak.
mencintai dan merindui awak .

ILOVEYOUBABY


Saturday, October 15, 2011

Menginap :)

hey guys. haha title hari ni MENGINAP . 
Menginap dekat mane?? haa!
dekat rumah atok aku je yang terletak di kampung kebun bunga batu tiga, seksyen 23.
hehe.dua hari aku menginap dekat sini sebab kene jaga adek sedara . ade best ade bosan takot pon ade tau..
kite cite kenapa bosan eyh.
bosan sebab asik tgok channle TVIQ je sepanjang hari sape tak bosan . lepas tu dia selalu buat hal. tu yang bosan.
yang best pulak sebab dia penyanyang kalo aku wat2 merajuk ngan dia kan dia akan nyanyi satu
lagu .comell sangat2. 
yang takot pulak semalam sebab dia cakap sorg2 au. 
seram gile aku. bukan ape orang kate budak2 ni dia bole nampak makhluk halus.
dia cakap seolah-olah cakap dengan orang tau dia siap pandang lagy kat tempat yang ade makhluk tu kot.
seram mase tu aku tido dekat lantai. last2 aku pon tido dekat sebelah mak dia. *mak dia dah tido mase tu*
pas uh mak dia marah2 suruh dia budak tu tido jgak.
tu je la ceritenyew.


ni lew budak yang aku maksodkan tuh.
comel kan?
nama dia Zafeerah Aqilah Zulqarnain
umo dia 4 tahun.
:)

hee. oke papai beb

Thursday, October 13, 2011

ikan masak sambal :)

hey friends !ha hari ni post pasal  ikan masak sambal.
kenapa?sebab hari ni aku masak sendiri tanpa orang ajar. perghh. haha.terer gak.
eceyh.belagak pulak.senang je rupenye masak sambal ni aku je yang baru nak pandai.
nak tau tak ibu kate ape? 
aku : ibu orang dah siap masak dah.
ibu :ko masak ape? sambal ikan  ke kicap
aku :sambal (cakap dalam hati kan aik ibu macam tau2 je aku masak smbal )
ibu :(pegy dapur merasa) dah sedap dah ni ko masak. tapi tak cukup garam n manis.
aku : (diam je)
ibu :ko x bubuh asam jawa ke?
aku  :tak pon.
ibu : laen kali bubuh asam jawa.
aku : (:
ibu : ari ni ibu balek lambat bgus lah ko dah masak tak payah penat2 nak masak lagy.
aku : (:

comment akak: sedap lah jugak .

comment adek :boleh lah.

comment ayah: boleh la hari-hari ko masak lagy tak yah penat2 kan ibu.
aku :lah x kan nak masak lauk same je.
ayah : xde lah ko blaja la masak laen.
aku : :D


kembang aku dengan comment2 yang diberikan. eceyhh.
hehe.
ok la ni je yang aku nak share.
papai kawan-kawan.
:)
sekian terima kasih  :D

Monday, October 10, 2011

aduhh ! :'(

post hari ni aku sedih sangat, sebab ape? sebab aku rindu sangat dekat dia. ari ni da masok 3 hari kiteorg tak msej. erm. aku tunggu dia on9 semalam smpai kol 1 ouh. walaupon dia da bg tau dia x dpt on9 tp aku tetap tunggu dan tunggu.  aku nak tidopon semalam x lena . asik teringak kan dia je. sampai aku termimpi2 pasal dia. aku suro membe dia bg tau at dia yang aku rindu n suh dia beli topup . pas uh dia pon call aku dia kte "hey sayang. malam ni kita call eyh." aku pulak kate ok sambil senyum. tapi malangnya tu sume mimpi je. ari ni aku tunggu sampai dia on9. tp tadi dia on9 aku lak tgah makan. bile on laptop balik tengok dia ade hanta "hey syg" tapi dia dah off. erghhh npe malang sangat nasib aku??? erm . k la ni je aku nak taip. erm xde mood. :'(


kepada AHMAD SYAFIQ SYAZWAN: saya rindu saangat-sangat dekat awak!  <3